Natuurazijn
runderbouillon blokje
1.5 flesje karakter van HertogJan
Witte wijnazijn
1.5 tl suiker
2 uien in ringen gesneden
3 tenen knoflook
1.5 el bloem
75 gram roomboter
Takje tijm
Takje rozemarijn
half handje peterselie
Klein beetje groente bouillon
1 flinke eetlepel appelstroop
2 kruidnagels
2 Laurier blaadjes

Snij het vlees in blokjes.
Doe de uien en de knoflook in de pan met boter en bak dit even aan. Doe ook het vlees erbij met zout en peper. Blus het af met 1 flesje bier. Voeg ook een scheutje natuurazijn toe en de appelstroop. En ook de kruidnagel, rozemarijn, tijm en laurier.
Breng dit aan de kook en laat 4 uur sudderen
Doe in een aparte pan een flinke klont boter. Doe de bloem erbij wanneer de boter is gesmolten. Roer dit tot een roux.
blus af met een half vlesje bier. Voeg een halve liter water toe samen met het Bouillon blokje. Doe ook een klein beetje groente bouillon erbij. Breng dit aan de kook.
Doe de inhoud bij de pan met vlees. goed roeren. indien het nog te dun is, in laten koken.
Voeg een klein scheutje wijn azijn erbij.
Opdienen met patat.