1 ui
1 paprika
1/2 bakje peultjes
1 tl trassie
1/2 el gember
1/2 el citroengras
zout en peper
2 el limoensap
pannetje met kippenbouillon
1/2 el palmsuiker
2 el sojasaus
2 tenen knoflook
350 gram biefstuk
2 bosui
handje vol koriander
2 rode pepers van de zaadjes en zaadlijsten ontdaan

Ui en de knoflook aanfruiten. gas op een lage stand zetten. Paprika, peultjes en de bosui toevoegen. Soja, trassie, gember,citroengras, rode peper, peper en zout erbij.
palmsuiker erbij. Als laatste een beetje bouillon erbij totdat het een sausje wordt. Voeg de koriander toe. voeg de palmsuiker toe.
Voeg naar smaak de limoensap toe. en laat even even een beetje reduceren.
in een aparte pan de biefstuk medium bakken. Daarna in stukjes snijden en toevoegen in de pan met de saus.
Dit gerecht moet wel zuur smaken maar niet te veel. Tamarinde is al zuur en de limoensap ook natuurlijk.
Mocht het toch een beetje te zuur zijn geworden dan kan de palmsuiker dat oplossen.
Dit gerecht opdienen met gekookte mihoen en de vissaus.