Ingredients
750 gram tomaten in stukjes gesneden
2 tenen knoflook in stukjes gesneden
3 sjalotten in plakjes gesneden
1 liter kippebouillon
zout en peper
250 ml creme fraiche
50 gram boter (margarine)
olijfolie
20 blaadjes basilicum
2 tenen knoflook in stukjes gesneden
3 sjalotten in plakjes gesneden
1 liter kippebouillon
zout en peper
250 ml creme fraiche
50 gram boter (margarine)
olijfolie
20 blaadjes basilicum

Doe de boter in de pan en bak hierin de sjalotten en knoflook voor 5 minuten.
Voeg de tomaten, zout en peper toe en bak dit voor ongeveer 45 minuten onder af en toe roeren. voeg de bouillon toe.
Maak met een staafmixer er een gladde massa van.
Voeg de room toe en laar nog even 3 minuten zachtjes pruttelen
Als laatste de fijn gesneden basilicum toevoegen en wat olijfolie.
Meal: Soep Food type: Vegetarisch