Ingredients
4–6 personen
• extra vergine olijfolie
• 250 g uien, in ringen
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 rode paprika, in blokjes
• 500 g stoofvlees
• 1 el paprikapoeder
• 1½ l runder/kippe bouillon
• 1½ el gehakte peterselie
• ½ el karwijzaad
• rode wijnazijn
• 2 tomaten, in kleine stukjes
• 1 el tomatenpuree
• 200 g aardappels, geschild en in blokjes
• zure room (optioneel), voor erbij
• bloem

Bak het vlees in gekruide bloem (zout en peper) bruin. doe de paprika, knoflook en uien erbij en laat even bakken.
Voeg de kruiden en azijn toe en de bouillon en laat dan 2 uur garen.
Doe de aardappelblokjes erbij.
Aan het eind ook zure room in de soep doen.
Op smaak maken met zout en peper
Opdienen met zure room.