Ingredients
3 el knoflookpoeder
3 el uienpoeder
3 el marsala of kerrie
3 el paprikapoeder
200 ml witte wijn
water
1 el zout
1 el peper
1 hele kip of losse kippepoten
3 tenen knoflook gepeld en gehalveerd
3 el uienpoeder
3 el marsala of kerrie
3 el paprikapoeder
200 ml witte wijn
water
1 el zout
1 el peper
1 hele kip of losse kippepoten
3 tenen knoflook gepeld en gehalveerd

Doe de Kip in een bak water met een kopje zout wijn knoflook en wat kruiden. Laat dit 6 uur staan. Hierdoor zal het vocht door osmose in de kip trekken wordt ie enorm mals.
doe de kip na de 6 uur uit de bak en bedek hem met een mix van, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerrie of marsala.
Doe de kip in de roker en laar tot een kerntemperatuur komen van 85 graden. dit duurt bij ongeveer 100 graden roker 2 uur.
Meal: Hoofdgerecht Food type: Vlees