3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 Handje peterselie
200 gr spinazie, fijn gesneden
1 eetlepel boter
1 Citroen
geraspte grana pandano
kopje slagroom
1 liter kippen bouillon
400 gr kip fillet, in reepjes gesneden
2 eetlepels paprikapoeder
zout peper.
1 paprika
Pasta vlinders 3/4 zak

Dit is echt mega lekker. En redelijk simpel. Klinkt Italiaans dus.
Snij de kipfilet in reepjes.
marineer deze met het sap van een halve citroen, de paprika poeder, olijfolie en zout en peper en 1 teen knoflook. Roer Goed door elkaar en laat 15 minuten marineren.
Bereidt ondertussen de rest voor. (snijwerk)
Bak de kip in een grote (hapjes)pan op hoog vuur.
wanneer dit gaar is bewaar je dit in een schaal.
Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika. Blus dit af met de bouillon.
Voeg de vlinders toe. Wanneer dit kookt voeg je de slagroom toe.
Dit mag 15 minuten koken.
Voeg tussentijds de spinazie toe.
Voeg de grana pandano en de boter toe.
Voeg aan het einde de peterselie toe. En de andere helft van het citroensap.
Laat nog even koken en check de gaarheid van de pasta.
Voeg 2 minuten voor het opdienen de kip toe aan de pasta.
Check of er nog zout peper of vocht nodig is.