Ingredients
2el grove mosterd
2el dyon mosterd
1L bouillon (kip)
250 ml melk of room (creme fraiche)
zout en peper
1el citroensap
30gr boter 1 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (geplet en fijngesneden)
olijfolie
2el bloem
2el dyon mosterd
1L bouillon (kip)
250 ml melk of room (creme fraiche)
zout en peper
1el citroensap
30gr boter 1 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (geplet en fijngesneden)
olijfolie
2el bloem

Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Doe dan de mosterd er in en bak dit mee zodat de pittige smaak verdwijnt en het milder wordt. Anders krijg je die pittige smaak die in je neus kan irriteren.
Voeg de boter toe voeg de bloem toe wanneer de boter is gesmolten. Zorg dat de bloem gaar wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de bouillon toe en wacht totdat het geheel kookt. Doe dan de melk of room er bij. laat dit even doorkoken. Wanneer dit zo’n 5 minuten heeft gekookt ga je het mixen met een staafmixer.
Voeg als laatste de citroensap toe.
Meal: Soep Food type: