2 uien
2 tenen knoflook
2 rode paprikas
1 flesje blond bier
grote hand met peterselie
grote theelepel karwijzaad
grote theelepel Marjoraan
runder bouillon Grote eetlepel Creme fraƮche
1 grote vastkokende aardappel
1,5 eetlepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
2 eetlepels rodewijnazijn
1.5 theelepel suiker
klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenpulp
1.5 liter water

Snij de uien, paprika, knoflook en sukadelappen in kleine stukken. (vlees niet te groot snijden)
Bak de ui en knoflook aan. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg het vlees en de paprikapoeder, cayennepeper, karwijzaad en marjoraan toe.
Bak dit even aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren. Blus het geheel dan met het bier. Voeg de tomatenpulp toe.
Doe nu de bouillon erbij en laat dit een paar uur zachtjes koken.
Schil de aardappel. Snij deze in zeer kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Laat dit 20 minuten koken.
Voeg als laatste de peterselie en de creme fraice toe.
Breng verder op smaak met peper en zout.