Posted by slimsign on jan - 2 - 2018 under Niet gecategoriseerd
Ingredients
1 gegrilde paprika
2 tenen knoflook
1 el paprika poeder
125 gram volkoren bloem
125 gram patentbloem
3,5 gram instant gist
1 tl suiker
15 gram boter
1 tl zout
150 ml lauw water
Keuken: Bereidingstijd: 30 mins Voor: 4 personen

Gril de paprika in een hete oven totdat hij zwart geblakerd is.

Laat daarna de paprika 5 minuten in een met folie afgedekte kom liggen. Hierna kan je he vel van de paprika gemakkelijk eraf halen. Snijd de paprika in kleine stukjes en snijd of pers de knoflook fijn en meng dit door de paprika.

Maak vervolgens het brooddeeg klaar.

Doe de patentmeel en de volkoren meel in een kom. Doe het zout, suiker, boter en gist er bij en doe de warm lauwe water erbij. Kneed dit ongeveer voor zo’n 15 minuten. Ik doe dit zelf met de hand maar kan natuurlijk ook in de keukenmachine.

Leg wat bloem op je werkblad en leg het deeg daarop en maak het een beetje plat. Besprenkel met 1 eetlepel paprikapoeder. Kneed dit goed door het deeg heen. Leg het deeg weer op het keukenblad en doe het paprika-knoflookmengsel er op. Kneed dit ook weer goed. Doe het deeg in een ruime kom en dek deze af met een doek. Laat dit 1,5 tot 3 uur rijzen.

 

Doe het deeg in een ovenschaal en druk het deeg een beetje plat tot ongeveer 4 cm dik. maak de rand wat dikker. Snijd met een mesje diagonale sneedjes in het oppervlakte van het deeg. Dit geeft een mooi brood effect. Bestrooi uiteindelijk met oregano.

Doe in de oven voor ongeveer 25 a 30 minuten op 200 graden, doe de laatste 5 minuten nog even op 250 graden voor een krokant korstje.

 

Meal: Food type:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Recent toegevoegd

Balkan gehakt tussen pita

Posted on aug - 21 - 2024

0 Comment

Pasta pollo e spinaci

Posted on aug - 14 - 2024

0 Comment

Oostenrijkse Goulashsoep

Posted on feb - 26 - 2024

0 Comment

Stroganoff met Bavette

Posted on nov - 30 - 2022

0 Comment

Recente berichten