1.5 kilo runderlappen
2 eetlepels gemberpoeder of 1 eetlepel geschilde verse gember
2 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels Laos
1 eetlepel citroengras
1 eetlepel ketoembar
3 eetlepels Kurkuma
500 ml Kippenbouillon
10 eetlepels ketjap
2 theelepels sambal oelek of een verse peper
400 ml Kokosmelk (uit blik)
1/5 pakje santen (is een kokosblok)
1 pakje Rendangmix. (is een kruidenmixpasta, zijn zakjes zijn bij de grotere supermarkten verkrijgbaar) is niet noodzakelijk.
4 tenen knoflook
1 eetlepel suiker

Snij de uien en knoflook fijn en doe dit in een kom. Snij het vet van het vlees en gooi dat weg. Snij het vlees in blokjes en doe ook in de kom. Voeg hierin de gember, laos, ketoembar, kurkuma, sambal, suiker, het pakje rendang en citroengras toe. Mix het geheel.
Pak een pan met een een dikke bodem en verwarm hierin wat zonnebloemolie en voeg vervolgens de inhoud van de kom toe. bak dit voor ongeveer 5 minuten al roerend aan op een hoog vuur. Zet het vuur wat lager en voeg de ketjap en kokosmelk toe. Doe er een scheutje kippenbouillon (niet de gehele halve liter) bij. Laat dit een beetje inkoken, voor ongeveer 10 minuten(dus zonder deksel). Snij het blokje santen fijn en voeg het toe. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer een 4 uur sudderen met de deksel op de pan. Roer tussentijds wel.
Serveer met rijst en Sajoer boontjes