Posted by slimsign on sep - 14 - 2020 under Niet gecategoriseerd
Ingredients
1000 gram Rosbief Rollade
50 gram Roomboter
50 gram Bloem
625 milliliter Groentebouillon
1.25 eetlepel Grove Mosterd
1.25 theelepel Franse Mosterd
Versgemalen Zwarte Peper
Grof Zeezout

BBQ met Deksel
Kernthermometer
Steelpan
Garde
Keuken: Bereidingstijd: 150 mins Voor: 4 personen

Instructies

  • Haal de rollade uit de koeling en verpakking en laat het vlees een klein beetje op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de kooltjes aan in een snelstarter. Wanneer deze heet zijn kunnen ze in de roker.
  • Is de roker op temperatuur? Dep de rosbief rollade dan droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad, of zelfs een draadloze kernthermometer? Steek deze dan nu in het vlees.
  • Doe de Rollade in de Roker
  • Terwijl de rollade rustig gaart heb je mooi tijd om de mosterdsaus te bereiden. Zet hiervoor de steelpan op laag vuur en smelt de boter in tot deze een klein beetje begint te kleuren. Voeg vervolgens alle bloem toe en roer deze met een garde door de gesmolten boter. Er ontstaat nu een roux.
  • Laat de roux 2 minuutjes garen, terwijl je in de pan roert. Voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf de saus goed doorroeren tot je een gladde saus hebt. Is alle bouillon opgenomen? Zet dan het vuur uit en roer vervolgens de mosterd door de saus. Breng het geheel daarna op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  • Is de kerntemperatuur van 52 graden bereikt? Dan mag de rosbief rollade uit de roker, zodat je de BBQ gereed kunt maken om de rollade af te grillen. Maak de BBQ daarom gereed voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 230 graden.
  • Is de BBQ gereed om af te grillen? Leg de rollade dan weer op de BBQ en grill hem 10 minuutjes rondom, zodat de rollade een mooie korst krijgt. Haal de rollade vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt.
  • Snijd de rollade nu in dunne plakken en leg deze op een bord of serveerplank. Serveer de mosterdsaus over het vlees, of in een kommetje ernaast. Eet smakelijk!
Meal: Food type:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Recent toegevoegd

Balkan gehakt tussen pita

Posted on aug - 21 - 2024

0 Comment

Pasta pollo e spinaci

Posted on aug - 14 - 2024

0 Comment

Oostenrijkse Goulashsoep

Posted on feb - 26 - 2024

0 Comment

Stroganoff met Bavette

Posted on nov - 30 - 2022

0 Comment

Recente berichten