1 bakje champions
1 rode paprika
½ groene paprika
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.)
Paar druppeltjes worchestershire saus
Paar druppeltjes tabasco
Witte peper, zout
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gerookte paprika poeder
1 rund bouillonblokje
1 teen knoflook
Bekertje creme fraiche
Flinke scheut wodka

Voorbereiding
Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden.
Bereidingswijze
Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen.
Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.
Indien de bavette dikker dan 2cm is even platter snijden tot een dikte van 2 cm. Wrijf ze in met zout en peper.
De bavette in een zeer hete stalen pan bakken totdat hij aan de buitenkant goed geschoeid is. Daarna in mooie repen snijden.
Serveertip
Je kunt deze saus een paar uur van tevoren klaarmaken zodat hij alleen opgewarmd hoeft te worden.
Bij het serveren de saus eerst op het bord en daarna de bavette reepjes er op.