Posted by Arne Lanting on sep - 5 - 2015 under Niet gecategoriseerd
Ingredients
Voor de snelle bouillon:
2 grote uiien
5 cm verse gemberwortel
2 stokjes kaneel
3 theelepels 5-spicepoeder
1,5 liter runderbouillon (zelfgemaakt smaakt beter dan blokjes uiteraard)
1 eetlepel lichte soyasaus
1 eetlepel Vissaus / Nam Plaa


Bij het opdienen:
400 gram lendebiefstuk
8 ons rijstnoedels (bahn pho)
3 bosuitjes
1 chili peper (Lombok, jalapeño)
1 tot 2 limoenen
2 ons tauge
1 ons verse kruiden (Koriander, munt, Thaise basilicum als je dat kan krijgen)
Sriracha of andere hete saus voor de liefhebber
Keuken: Bereidingstijd: 50 mins Voor: 4-6 personen
  1. Ui en gember klaarmaken:  Pel de uien en snij ze in vieren. Schil de gember en snij in grove stukken.
  2. De ui en gember roosteren: Brand de ui en gember even aan boven een hoge vlam, of 5 minuten per kant onder de gril in de oven – totdat de ui en gember donker beginnen te worden. Spoel te erg geblakerde stukjes af onder de kraan.
  3. De specerijen roosteren: Rooster de kaneel en 5-spicepoeder even kort aan in een hete pan totdat ze lekker beginnen te ruiken. Regelmatig roeren zodat het niet verbrand.
  4. De ingrediënten in de bouillon: De specerijen in een grote pan samen met de bouillon, soja saus, vissaus en de geroosterde ui en gember.
  5. Deksel erop en laten pruttelen: Breng de bouillon aan de kook en zet op een laag pitje. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer een half uur koken zodat alle smaken in de bouillon getrokken zijn.
  6. Doe de biefstuk 15 minuten in de vriezer: Als de bouillon aan het pruttelen is kan  je de biefstuk even opvriezen in de diepvries. Zo kan je gemakkelijk heel dunne plakjes snijden.
  7. Snijd de biefstuk in dunne plakjes: Haal de biefstuk uit de vriezer en snij met een scherp mes in dunne plakjes. Snij tegen de draad in. Plakjes weer terug in de koelkast tot het opdienen.
  8. Kook de noedels: Breng water aan de kook, voeg de noedels toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. (meestal tussen de 1 en 4 minuten). Giet de noedels af en spoel af onder koud water.
  9. Maak de rest van de ingrediënten klaar voor gebruik: Snij de bosuitjes en chilipeper in kleine reepjes. Snij de limoen in vieren. Doe de taugé in een kom. Snij de koriander en  munt grof. Zet de ingrediënten op tafel.
  10. Haal de bouillon door een vergiet: Als de bouillon klaar is giet je het door een vergiet in een andere pan. De harde stukken mogen weggegooid worden. Houd de bouillon heet op het fornuis. Hij moet net van de kook af zijn voor het serveren.
  11. Bereid de soepkommen voor: Doe wat noedels in elke soepkom en leg er een paar plakken rauwe biefstuk op. Leg er wat taugé bij.
  12. Schep de hete soep over de kommen: Schep de soep in de kommen, zo kook je de biefstuk gelijk.
  13. Serveer de rest van de toppings bij de Pho soep: Iedereen kan nu naar wens de andere ingrediënten toevoegen.
Meal: Food type:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Recent toegevoegd

Balkan gehakt tussen pita

Posted on aug - 21 - 2024

0 Comment

Pasta pollo e spinaci

Posted on aug - 14 - 2024

0 Comment

Oostenrijkse Goulashsoep

Posted on feb - 26 - 2024

0 Comment

Stroganoff met Bavette

Posted on nov - 30 - 2022

0 Comment

Recente berichten