Posted by slimsign on dec - 16 - 2017 under Niet gecategoriseerd
Ingredients
2 schnitzels (kalfsschnitzel is het lekkerste, maar varkensschnitzel is ook heel lekker!)
1 rode, groene en gele paprika
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel boter
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel pittige paprikapoeder en eventueel
Chilipoeder naar smaak
1 flink glas witte wijn
1 kopje bouillon (kan van blokje of poeder)
zout, peper
2 theelepeltjes suiker
2 eetlepels bloem
3 eetlepels olie om te bakken
2 eetlepels madeira (in keukenflesjes te koop) (kan eventueel zonder, maar maakt het wel erg lekker!)
Keuken: Bereidingstijd: 30 mins Voor: 4 personen

Maak de paprika`s schoon en snij ze in vieren. Leg de paprika`s met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal (zie foto) en zet ze onder een hete grill of in een het oven tot de paprika`s zwart worden, kan ook op een brandende gaspit en dan af en toe omdraaien. Doe de paprika`s in een plastic zak die je dicht bindt. Als de paprika`s wat zijn afgekoeld kun je de vellen er zo aftrekken. Snij de paprika`s in repen.

Pel de ui en de knoflook en snipper deze.

Verhit de boter in de braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend even mee.

Blus dit af met de wijn. Laat inkoken. Voeg dan de bouillon en de repen gegrilde paprika toe. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en suiker. Laat de saus plm. 5 – 10 minuten zachtjes koken. Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.Haal de schnitzels plm. 1 uur tevoren uit de koelkast.

Leg de schnitzels tussen plastic folie. Sla ze met behulp van een ware pan of deegrol goed plat.

Kruid de schnitzelz met peper en zout en haal ze aan beide zijden door het bloem.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden plm. 2 minuten.

Meal: Food type:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Recent toegevoegd

Balkan gehakt tussen pita

Posted on aug - 21 - 2024

0 Comment

Pasta pollo e spinaci

Posted on aug - 14 - 2024

0 Comment

Oostenrijkse Goulashsoep

Posted on feb - 26 - 2024

0 Comment

Stroganoff met Bavette

Posted on nov - 30 - 2022

0 Comment

Recente berichten